Bebek Alarmı ve Kamera Sistemi

Bebek Alarmı ve Kamera Sistemi
Bebek Kamera Sistemi Gelişen teknoloji ile artık hayatımızın her alanında teknoloji çözümlerini kullanmaktayız. Gelişen teknoloji ile güvenlik çözümlerinde de çok büyük gelişmeler oldu. Güvenlik için geliştirilen teknoloji çözümlerinde, çocuklarımızın güvenliği ve anlık takibi amaçlı geliştirilen bebek kamerası bu anlamda öne çıkan ve en çok tercih edilen teknoji ürünlerinden birisi. Çocuğunuzun odasında ne yaptığını takip etme veya uzaktayken sesini duyamama gibi durumlarda çok işlevsel bir kamera.

Kameralarda, modellerine göre farklı özellikler bulunmakta. Sadece izlemek için değil, dijital kablosuz teknoloji üzerinden bağlantı yapıp evinizin her yerinden kontrol edebilirsiniz. Açık alanda 300 metreye kadar bir çekim mesafesi imkanı sunuyor. Ürün marka ve modeline göre çekim mesafeleri değişkenlik gösterebiliyor.

Wi-Fi bağlantılar üzerinden akıllı telefonlar, tabletler veya bilgisayarlardan ebeveyn kontrol imkanı sunan, her zaman olan biteni takip etmenize olanak sağlayan LCD ekranlarla donatılmış bir çok çeşit kamera bulunmakta. Görüntü kalitesi de yine modeline göre HD, Full HD gibi ayrılmakta.Kablosuz kameralardan biraz daha bahsedecek olursak, markasına ve modeline göre gece görüş imkanı sunan kameralar veya ses aktivasyon özelliği olan cihazlar da bulunuyor. Bunların yanı sıra 4 kameraya kadar aynı anda kontrol etme, yemek zamanı hatırlatma, zoom yapma, ortamın sıcaklığını ölçme ve ninni çalma imkanı sunuyor. Yine en güzel özelliklerinden biri de dilerseniz kamera kontrolü ile kamerayı veya kameraları döndürerek konumlandırdığınız ortamda çevrim-270°, eğim-80° ile bakma imkanınız da bulunuyor.

 
Bebek Alarm & Telsiz Sistemi Bebek telsizleri bir odadan diğerine sesleri ve bazen de görüntüleri iletir, böylece evin herhangi bir yerindeyken bebeğinize göz kulak olmuş olursunuz. Telsizlerin iki bölümü vardır -iletici ve alıcı- ve bebeklerin geceleyin beslenme, alt değişimi ve sizi yanında istemeleri durumları için uyandıklarında faydalı olurlar. Gündüz uykuları için de işe yarar. Siz başka bir odada bir işle ilgilenirken uyandıklarını ve sizi çağırdıklarını anlarsınız.

En iyi sonuçlar için, bu telsizleri bebeğinizin yatağından 3 metre ileriye koyun böylece her solunma, ağlama ya da mırıldanmayı alabilir. Kendi alıcınızı evin içinde yanınızda taşıyabilir ya da yatağınızın yanına takabilirsiniz.

Görüntülü telsizlerin iyi görüntü vermeleri için yakın muhafaza edilmesi gerekir. Deneme ve yanılma yoluyla en uygun yakınlığı seçebilirsiniz.

Önemli ve gerekli olmalarına karşın, telsizler kusursuz değildir: Beton duvarlar sinyalleri kesebilir, kablosuz telefonlar ve wifi sistemleri araya girebilir. Ayrıca, alıcınız komşudaki sinyalleri de alıyor olabilir. Görüntülü (video) telsizler şifreli değilse diğer insanlar bebeğinizin odasını bile görebilir. Dolayısıyla güvenlik özellikleri olan modeller seçmeniz çok önemlidir.

“Haftada en az bir kez başka bir ailenin çocuğunu kendi monitörümüzde görüyoruz” diyen aileler olabiliyor. “Telsizler açıkken kendi aramızda özel bir tartışma yapmamamız gerektiğini anladık.”

 

Satın alırken neye dikkat etmeli?

Analog veya dijital: Analog telsizler daha uygun fiyatlıdır ama ses kalitesi dijitaller kadar iyi değildir. Analog sinyaller radyo dalgaları gibi iletilirler, bu da herhangi bir kişinin sinyali duyabileceği anlamına gelir. Dijital modeller sesi dataya dönüştürürler, bu da diğer insanların istemeden de olsa sizi dinlemelerini imkansız hale getirir.

Audio veya video: Bebeğiniz uyurken izlemek mi istiyorsunuz yoksa uyandığında ya da seslendiğinde duymak mı? Sadece ses ileten telsizler daha uygun fiyatlıdır ve genellikle daha az yer kaplarlar. Görüntülü yani videolu telsizler farklı özelliklere sahip değişik türlerdedir. Değişik boyutlarda ekranlar, görüntüyü yakınlaştırma ve uzaklaştırma özellikleri ve hatta gece ve gündüz görüntüleme özellikleri mevcuttur.

Güvenlik: DECT teknolojisine sahip telsizler seçmelisiniz. (dijital olarak kablosuz telekomünikasyon için geliştirilmiştir.) Bunların iletici ve alıcı arasındaki sinyalleri şifrelidir. Görüntülü telsizler için de dijital modeller daha güvenlidir. Bazı modellerde görüntüleri şifrelemek için dijital kilit mevcuttur.

Frekans: En genel modeller 49 megahertz kullanır. Bir üstü ise 900 megahertzdir. Bunlar daha uzun mesafede de çalışırlar, ama aynı frekanstaki eski kablosuz telefonların sinyalleri ile karışabilir. Bunun olmaması için çoğu bebek telsizi 2.4 gigahertze dönüşmüştür. Yeni kablosuz telefonlar da aynı frekansa sahiptir ve nasıl oluyorsa wi-fi sistemleri de 2.4 GHz kullanırlar. Dolayısıyla karışma durumu halen bir problem olabilir. 1.9 gigahertz bantlar en iyi güvenliği sağlar çünkü DECT teknolojiyi desteklerler.

Boyutları: Alıcı ne kadar küçük olursa, o kadar kolay yanınızda taşırsınız.

Azalan pil göstergesi: Eğer pil biterse bebeğinizin ağlamasını ya da sizi çağırdığını duyamazsınız. Bu sebeple pil azaldığında alarm veren ya da ışık yakarak uyaran bir telsiz seçmenizde fayda var.

Sese duyarlı ışık: Eğer elektrik süpürgesi çalıştırdıysanız ya da tv seyrediyorsanız, telsizden gelen çocuğunuzun seslerini duyamayabilirsiniz. Ama ses algıladığı zaman aynı zamanda ışığı yanıp sönen bir cihaz sizi görsel olarak da uyaracaktır.

Birden fazla alıcı: Bazı modellerde 2 alıcı vardır. Bu durumda bir telsizi kendi odanızda tutup diğerini yanınızda taşıyabilirsiniz. Bazı markalarda ilave alıcı satın alabiliyorsunuz.

Birden fazla İleti: Bir anne birden fazla çocuğunu farklı odalardan dinlemek ya da izlemek isteyebilir. Bu durumda sizde bir alıcı çocukların odalarında da toplam 2 ya da 3 iletici olması gerekebilir. Ancak bu durumda da sinyaller birbirine karışabilmektedir.