Güvenlik Kamera Sistemi

Alıcı olarak kameralardan ve kaydeci olarakta dvr kart ve dvr cihazlarından oluşmuş sistemlerdir. Kablolu, kablosuz şekillerinde olabilir ...
Analog Kamera Sistemi ANALOG KAMERA SİSTEMİ
Analog kameralar tarafından çekilen görüntünün, koaksiyel kablolar üzerinden DVR (Digital Video Recorder)’a kayıt edilmesi ve izlenmesi esasına dayanan sistemlere Analog Kamera Sistemleri denilmektedir. Her ne kadar sistemler Analog olarak anılsa da kayıtlarda Dijital olarak yapılmakta ve izlenmektedir. Son yıllarda ki hızlı teknolojik gelişmeler ile Analog Sistemler artık doruk noktasına ulaşmış durumdadır. Bundan yaklaşık 12-13 yıl öncesinde Siyah&Beyaz, 380 TVL Kameralar ve Kasete kayıt yapan sistemler mevcutken, bugün gelinen nokta da Renkli, 600TVL Kameralar ile Real Time kayıt ve izleme yapabilen çok daha gelişmiş sistemler kullanılmaktadır.

MODÜL & ÖZELLİKLERİ;

Analog sistemi tercih etmeniz durumunda kullanabileciğiniz teknik detaylar.
  • 0.4 CIF Görüntü kalitesi
  • Uzaktan erişim imkanı
  • Bilgisayar ve Cep telefonundan izlenebilme
  • Geçmişe dönük kayıtlara bakabilme.
  • Kullanıcıya özel kullanıcı arayüzü
Ahd Kamera Sistemi AHD KAMERA SİSTEMİ NEDİR?

AHD kamera sistemi, güvenlik kameralarından DVR cihazlar ile HD video aktarmak için koaksiyel kablo kullanan analog yüksek çözünürlüklü kapalı devre televizyon (CCTV) video izleme standardıdır. 720p ve 1080p yüksek HD video çözünürlüğünü destekler.

AHD kameralar, geleneksel analog CCTV kameralar gibi tipik koaksiyel kablo, genelde RG59 veya RG6 koaksiyel kablo kullanılarak DVR’lere bağlanır. AHD’nin HD-SDI kameralar üzerindeki (ortak güvenlik kamerası standardının üstünde başka bir HD) avantajlarından birisi, RG59 koaksiyel kablolarının video kaybı olmadan uzun mesafelerde çalıştırabilmesidir. Maksimum 240 metre mesafesine kadar RG59 koaksiyel kablo kullanabilirler.  Video  UTP cihazı CAT6 kablosuyla 320 metreye kadar kullanılabilir.

AHD KAMERA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
  • 720p / 1080p çözünürlükte yüksek görüntü kalitesi.
  • Teknoloji, bir sinyal oluştururken bir aşamalı tarama kullanıyor ve bir analog sinyalin parlaklık ve renk bileşenlerini bölüştürüyor, bulanıklığı ve parlamayı ortadan kaldırıyor, böylece renk netliğini geliştiriliyor.
  • Güvenilir ve ucuz bağlantı türüdür.
  • Mevcut herhangi bir kablo, karma kablo da dahil olmak üzere veri iletimi için kullanılabilir.
  • Kalite kaybı olmadan uzun mesafeli kablo döşenebilmesi.
  • Video verileri, 500m mesafede  kalite kaybı olmaksızın iletilir.
  • Gecikme olmadan kaliteli görüntü.
  • IP-sistemlerde olan sinyal gecikmesi yoktur.
  • Evrensel uygulamaya sahiptir.
  • AHD video kayıt cihazları, üç tür güvenlik kamera ile çalışabilirler: standart analog D1 / 960H, AHD ve IP olanlar. Bu, önceden yüklenmiş IP veya  standart analog video kameraları HD DVR  ile bağlamayı sağlar.
  • 960H, 720P 1080P çözünürlük farkları dır.
  • CCTV DVR  kullanıcıların videoyu 960×582 çözünürlükle ve 4:3 en-boy oranı ile kaydetmesini sağlayabilir.
  • AHD DVR 720P’de kullanıcıların videoyu 1280×720 çözünürlükle ve 16: 9 en-boy oranı ile geniş ekran kaydetmesini sağlayabilir.
  • AHD DVR 1080P’de kullanıcıların videoyu 1920×1080 çözünürlükle ve 16: 9 en-boy oranı ile geniş ekran kaydetmesini sağlayabilir.
  • 1080P görüntü çözünürlüğü CCTV’den iki kat daha büyük ve 720P çözünürlükten bir kat daha büyüktür.
 
Son ve en önemlisi, kullanıcıların hem AHD hem de analog kameralarını kullanmasına izin veren yüksek kaliteli hibrid DVR’ler var. Bu, güvenlik sistemi sahiplerinin mevcut CCTV kameralarını kullanmalarına ve DVR cihazlarını yeniden değiştirmeden zamanla AHD’ye yükseltmelerine olanak sağlar.
Ip Kamera Sistemi IP KAMERAS SİSTEMİ NEDİR?
Analog CCTV kameralardan farklı olarak hertürlü network ortamına adapte edilebilen IP Kamera herhangi bir donanıma gerek duymadan elde ettiği görüntüleri ağınızda belirlenen noktaya dijital olarak ulaştırabilmektedir. Bu işleyişi sağlarken kamera lensten aldığı görüntüyü dijital olarak dönüştürerek işlemcisine ve ordan da işletim sistemi sayesinde  uzak erişim noktalarına Internet Protokolünü kullanarak MJPG veya MPEG4 formatında görüntü ve ses olarak anında transfer etmektedir.

Bu transferi sağlamanız içinse IP Kameranızı sadece mevcut  bir yerel network ağına bağlamanız yeterlidir. IP protokol tabanları ile çalışan IP Kamera bağlı bulunduğu mekanın görüntüsünü eş zamanlı olarak mevcut yerel network veya Internet ağınıza transfer ederek mevcut bulunduğunuz ortama çeşitli yöntemlerle görüntünüzü transfer edebilecektir.

IP Kamera mini-kompakt bir yapıya sahip network görüntü iletişim kamerasıdır. Yerel network iletişim ağından ve mevcut bilgisayarlardan başka ekstra ekipman ihtiyaçlarına gerek duymadan çalışabilir. IP Kameranın içerisine işlemcisi ve işletim yazılımları bulunan micro sistem entegre edilmiştir. IP Kamerada sesleri istediğiniz yerden duyabilmeniz için bir mikrofon standart olarak sunulmaktadır. Ayrıca herhangi bir mikrofonu bağlayarak, kameraların uzaklığına bağlı kalmadan istediğiniz noktadaki önemli ortamların seslerini daha net duyabilir, kayıt edebilirsiniz. 

IP Kamera kablolu network'e CAT5-CAT6 kablo ve RJ45 kablo ucu ile, kablosuz networke ise mevcut wireless yapısı ile eşleştirilerek kolaylıkla şifre doğrulaması yaparak bağlanabilmekteidr. Wireless özelliği olmayan bir IP Kamera rahatlıkla bir wireless router ile kablosuz yapıya geçirilebilir.




IP KAMERA SİSTEMİ DONANIM & ÖZELLİKLERİ

-  Basitçe hub, switch veya ethernet kartınıza paralel kablo ile yahut Wi-Fi teknolojisi ile kablosuz olarak bağlanabilir
- Network üzerindeki herhangi bir bilgisayardan rahatlıkla görüntü alınabilir.
- Bilgisayar yatırım maliyeti gerektirmez.
- Birden fazla kamera için gerçek ve eş zamanlı kayıt/izleme olanağı sağlar.
- Serverınız yada bilgisayar sisteminiz üzerinde performans düşürmez.
- İnternet bağlantınız üzerinden dünyanın herhangi bir yerinden ve hatta cep telefonunuzdan bile görüntü alabilirsiniz.
- Onlarca kullanıcıya yüksek kalitede görüntü ve ses transferini aynı anda gerçekleştirebilir.
- Dahili hareket algılama özelliği sayesinde kameranız hareket halinde SMS veya E-mail yoluyla geri bildirimde bulunabilir.
- Kendi bünyesinde bir işletim sistemine sahip olduğundan izleme için ayrı bir program gerektirmez.
- Ip kamera kurulumu kolaydır ve bakım maliyeti gerektirmez.
- Kablosuz teknoloji (Wi-Fi) imkanı ile kurulacak mekana zarar vermez, görüntü kirliliği yaratmaz ve pratiktir.
- Gerek dahili hafıza modülüne, gerekse Video Server aparatına aylarca yüksek kalitede görüntü ve ses kaydı tutabilir.
- Her türlü gece ve gündüz şartında en kaliteli görüntüyü sunar.
- Tüm sistem altyapılarında sorunsuz çalışır.
- Elektrik akımını network kablonuzdan alabilir.
- Sağlanan görüntüyü web sayfanıza ekleyerek sunabilir.
- Görüntü üzerinden net resim kaydı tutabilirsiniz.
Ortam Dinleme Sistemi Gizli Dinleme Cihazı nedir?
Dinleme cihazı böcek diye bilinen, çok küçük boyutlu üzerinde mikrofonu bulunan elektronik bir cihazdır. Dinleme cihazı belli bir ortamda bulunan seslerin gizli bir şekilde ele geçirilmesinde kullanılır.
02- Dinleme Cihazları nelerdir ?
RF Dinleme Cihazları: Radyo Frekansı kullanarak belli bir frekans üzerinden yayın yaparak alıcısına ortam seslerini kablosuz olarak ulaştırır. Rf dinleme cihazları batarya ve/veya elektrik beslemesi ile çalışır.
GSM Dinleme Cihazları: Gsm Sim kart ile çalışan sistemlerde, cihazın içine yerleştirilen sim kart numarasını herhangi bir telefon numarasından arayarak ortamda bulunan sesler dinlenir. Dinleme mesafesi sınırsızdır. Gsm dinleme cihazları elektrik ve/veya batarya ile çalışır. Elektrik ile beslendiği zaman süre sınırı olmaz.
Kapalı Devre Ses Kayıt Cihazları: Mini ses kayıt cihazları dinleme cihazları arasında en tehlikelisidir. Mini ses kayıt cihazları, kapalı devre olup kendi içine ses kaydı yaptığı için tespit edilmesi neredeyse imkansızdır. Rf Dinleme cihazlarına veya Gsm dinleme cihazlarına göre düşük maliyetli olduğundan çok tercih edilir.
Laserli Dinleme Cihazları: Lazerli dinleme sistemleri belirli bir mesafeden ortama lazer ışını gönderilerek seslerin cisimler üzerinde yaptığı titreşimi sese çevirerek dinlenmesini sağlar. Lazerli dinleme sistemleri maliyeti çok yüksek olduğundan tercih edilmez.
Kapalı Devre Mikrofon Sistemi: Mini bir mikrofonun kablolu düzenek ile bir ortama yerleştirip kayıt cihazına bağlanması ile gerçekleşen bir dinleme sistemidir. Uygulanması zor olduğundan tercih edilen bir sistem değildir.
03- Dinleme Cihazları nerelerde olabilir ?
Dinleme cihazları, demir para boyutları kadar küçük olduğu için hemen hemen her yerde olabilir. Elektrikle çalışan cihazların içleri en tercih edilen yerlerdir. Örnek olarak, uzaktan kumanda, lamba, hesap makinası, tv, monitör, mouse, klavye gibi... 
04- Dinleme Cihazları tespit edilebilinir veya engellenebilinir mi ? 
                                                                    Engelleme            Tespit        
Kablosuz RF Dinleme Cihazları                 -                             +
Gsm Dinleme Cihazları                                +                             +
Mini Ses Kayıt Cihazları                                               +                            -
Kapalı Devre Mikrofon Sistemi                 +                             -
Lazerli Dinleme Sistemleri                         -                              +
05- Dinleme Cihazlarının tespit sonrası neler yapılması gerekir ?
Dinleme cihazları, tespit edildiği taktirde emniyet birimlerine haber verilerek, yetkililere teslim edilmesi gerekir.
06- Gizli Kamera Nedir ?
Gizli kamera, normal gözle görülmesi imkansız olan ve gizlice video görüntüsünü kayıt edebilen yüksek teknolojik cihazlardır. Gizli kameraların 1 mm den daha küçük delikten görebilen tipleri mevcuttur.
07- Gizli Kameralar nerelerde olabilir ?
Gizli kameralar, batarya ile çalıştıklarında süreleri kısıtlı olduğundan tercihen devamlı enerji ile beslenen cihazların içinde olabilir. 
08- Gizli Kameralar tespit edilebilir mi ?
Evet, tespit edilebilinir.
09- Gizli kamera dedektörü nedir ?
Gizli kamera dedektörü gizli kameraları tespit eden cihazlardır.
10- Kişisel Güvenlik Nedir ?
Kişilerin ispat etmekte güçlük çektikleri konularda, kendi haklarını koruyabilemek için delil toplamak amaçlı kullandıkları cihazların sağladığı güvenlik sisteminin tümüdür.
11- Kişisel Güvenlik Cihazları kullanmak yasal mı ?
Kişisel güvenlik cihazlarının yasallığı, kişilerin kullanımına ve uygulamasına göre değişmektedir. Bu cihazları kullanarak toplanan delilerin yasal mercilere aktararak kullanımı uygundur.
Tüm bu cihazlar koruma ve korunma amaçlı olup, tüm bu cihazların kullanımı ile ilgili; uygunsuz ve yasadışı kullanım hallerinde, tehdit, şantaj, kişilik haklarına tecavüz ve tüm bu yollarla menfaat ve çıkar sağlamak  amaçlı kullanımlar suç teşkil eder.
12- Verici Tespit Cihazı nedir ?
Verici tespit cihazı, bir ortamda dinleme cihazı olup olmadığını tespit eden cihazdır.
13- Verici tespit cihazları kullanmak yasal mı ?
Verici tespit cihazı kullanımı yasaya aykırı değildir.
14- Engelleyici cihazlar nelerdir ?
Engelleyici cihazlar, ortamda olabilecek veya ortamınıza yerleştirilebilecek, cep telefonu casusluğunu, gsm dinleme cihazlarını, kablosuz kameraları, GPS takip cihazlarının çalışmasını engelleyen cihazlardır.
15- GSM engelleyici ve GSM Jammer nedir ?
Gsm engelleyici ortamda bulunan GSM tabanlı dinleme cihazlarını bloke eden bir cihazdır.